Filters

Prijskiezer

Fysiomed sinds 1953

Home     Cryos Modulline
Cryos Modulline
€ 1313.88
Artikelcode: 09706

Cryos Modulline


Cryos ModullineCryos Modulline


  • Productinformatie

Compact toestel voor cryotherapie (koudetherapie) en thermotherapie (warmtetherapie). De kop met een diameter van 75 mm is geschikt voor beide applicaties.

Cryotherapie maakt gebruik van erg lage temperaturen voor analgetische (pijnbehandeling) haemostatische en ontstekingswerende effecten. Een significant analgetisch effect is mogelijk door de rechtstreekse inwerking van de energie op de gevoelszenuwvezels.

Thermotherapie verhoogt lokaal de temperatuur in de behandelde zone, en zorgt voor vasodilatatie, vascularisatie, verhoging van het zuurstoftransport naar het weefsel, een verbeterd metabolisme en betere eliminatie van afvalstoffen.

De thermo-elektrische module in de kop produceert koude of warmte in gedoseerde, gecontroleerde hoeveelheden waardoor een precieze en constante temperatuur gedurende de hele behandeling gewaarborgd is. De arts of fysiotherapeut selecteert de meest aangewezen temperatuur en behandeltijd (beide getoond op het scherm), afhankelijk van de pathologie en de aard van het probleem.

Behandeling
revalidatie na sportkwetsuren
posttraumatische ontstekingsremmende behandeling
ontstekingen en pijn
reumatische aandoeningen
psoriasis
tinnitus
Technische Kenmerken
timer: instelbaar van 0 tot 60 minuten
temperatuur: van -10°C tot +50°C in stappen van 1°C
afmetingen: 220 x 170 x 170 mm
gewicht: 1,2 kg - met toebehoren: 2 kg